HR | IT | EN

Delegacija iz Španjolske posjetila ured Istarske županije u Bruxellesu

  • Delegacija valencijske federacije građevinarskih tvrtki (FEVEC – Federacion Valenciana de Empresarios de la Costruccion) predvođena predsjednikom D. Eloy Durá Catalá te generalnim tajnikom D. Javier Izquierdo Morejón posjetila je Bruxelles.

    Tom je prilikom delegacija posjetila predstavnički ured Istarske županije gdje im je istarski predstavnik Dino Babić prezentirao Istarsku županiju s posebnim naglaskom na makroekonomske indikatore i razvoj gospodarstva.

    Voditeljica međunarodnog odjela FEVEC-a Olga Juhasz i predstavnica FEVEC-a u Bruxellesu, Beatriz Artunyedo predstavile su djelovanje te organizacije u Španjolskoj i inozemstvu.

    FEVEC je osnovana 1977. godine sa ciljem predstavljanja i zaštite interesa tog sektora u cjelokupnom djelokrugu poslovanja a obuhvaća 21. udruženja iz različitih sektora građevinarstva: inženjera, arhitekata, projektanata, restauratora, proizvođača građevinskog materijala, montažnih dijelova za građevinu. FEVEC danas ima više od 1000 članova kojima nudi razne usluge kao pravnu pomoć; analizu, procjenu i reviziju rada te služi kao informacijski vektor koji obavještava o natječajima, pravnim obavezama, sajmovima..

    Od 2007 osnovali su i Međunarodni odjel kako bi pomogli tvrtkama proširenje tržišta kroz pružanje tehničke pomoći za sudjelovanje na međunarodnim natječajima, kroz organizaciju trgovačkih misija te kroz informiranje članova o novim poslovnim prilikama.

    Delegacija FEVEC-a posjetiti će Hrvatsku krajem ožujka a izražena je želja da prilikom tog putovanja bolje upoznaju i potencijalne poslovne partnere iz Istarske županije.

    Više informacija o FEVEC te njihove kontakte možete pronaći na web stranici www.fevec.com

    23.02.2010.