Projekt Poslovno usavršavanje mladih "START ME UP" 2012.

Istarska županija u suradnji sa START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi, Hrvatskom udrugom poslodavaca Podružnica Rijeka i  OET "dr. Mijo Mirković" drugu godinu za redom provodi projekt Poslovno usavršavanje mladih "START ME UP" 2012.
Opći ciljevi
Programa su promicanje poduzetničke kulture među mladima, jačanje povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora, te jačanje konkurentnosti mladih na tržištu rada. Predviđenim aktivnostima polaznici će usavršiti svoja znanja o poslovnoj ekonomiji, upoznati se sa poslovanjem uspješnih tvrtki regije i potpornim institucijama poslovanja.
  Edukacijski program provoditi će se tijekom listopada, studenog i prosinca 2012.g. Ciljna skupina su studenti/-ice završne godine preddiplomskog i diplomskog redovnog studija sa prebivalištem na području Istarske županije, te mladi sa visokom stručnom spremom bez radnog iskustva ili koji imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci, sa prebivalištem na području Istarske županije.
 Program je financiran od Istarske županije, a programom će biti obuhvaćeno dvadeset polaznika bez ikakve naknade. objavljen je 30.08.2012. na stranicama START-UP Udruge, Istarske županije i OET. "dr. Mijo Mirković", a rok za prijavu na natječaj je 20.09.2012. Program će se realizirati kroz seminare poslovnih znanja, usvajanje znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije, te usvajanje praktičnih vještina i znanja na primjerima iz prakse. Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Istarska razvojna agencija , Hrvatska udruga poslodavaca - Regionalni ured Rijeka Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije ugostiti će mlade i upoznati ih s vlastitim djelovanjem i stanjem u gospodarstvu Istarske županije. Polaznici Programa imati će priliku posjetiti Adris grupu d.d., Holcim Koromačno, Uniline d.o.o., a također će imati priliku upoznati se s radom Istra informatičkog inženjeringa, Agenor Automatika d.o.o., Laser Line d.o.o. itd.
  Polaznici koji iskažu interes za daljnjom suradnjom uključiti će se u KLUB "GENERACIJA Y" kojeg vodi Udruga START-UP. Aktivnosti kluba koncentriraju se na networkingu i  daljnjem usavršavanju, te usvajanju novih znanja koja članovima omogućava bolje pozicioniranje, te lakši, brži i bolje pripremljen ulazak u "svijet rada".