Predstavnici Istarske županije i istarskih gradova na trećoj europskoj konferenciji o prilagodbi klimatskim promjenama

Predstavnici Istarske županije i Istarske razvojne agencije zajedno s predstavnicima gradova Pule, Rovinja, Poreča, Pazina, Labina i Buzeta prošlog su tjedna sudjelovali na trećoj Europskoj konferenciji o prilagodbi klimatskim promjenama (3rd European Climate Change Adaptation Conference - ECCA) u sklopu provedbe projekta Life SEC Adapt, sufinanciranog iz Life programa.

ECCA konferencija, koja okuplja lokalne vlasti, državne službe i agencije, tvrtke, predstavnike industrije te nevladine organizacije iz 48 zemalja, ove se godine od 05. do 09. lipnja održala u Glasgowu, gradu čiji je cilj postati jedan od najodrživijih gradova u Europi tijekom narednih 20 godina. Cilj ove konferencije je snažno angažirati ljude koji će potaknuti akcije na terenu za smanjivanje ranjivosti na klimatske promjene i poboljšanje mjera za prilagodbu klimatskim promjenama.

Tema ECCA 2017 bila je "Naša budućnost spremna na klimu" s ciljem da ova konferencija potakne i omogući ljudima da rade zajedno kako bi otkrili i isporučili pozitivna rješenja za prilagodbu klime koja mogu ojačati društvo, revitalizirati lokalna gospodarstva i poboljšati okoliš, dijeleći svoje znanje, ideje i iskustva s vodećim istraživačima i kreatorima politike.

Predstavnici Istarske županije, Istarske razvojne agencije i gradova imali su priliku, kroz mnogobrojne i tematski raznovrsne konferencijske sesije, upoznati se s inovativnim projektima lokalne prilagodbe na klimatske promjene i razmijeniti iskustva o tome kako se klimatske prilagodbe mogu odraditi u praksi.

Galerija fotografija