Obavijest redovnim studentima s područja Istarske županije koji su podnijeli ili će podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije Istarske županije za akademsku godinu 2015./16. Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije

Obavijest redovnim studentima s područja Istarske županije koji su podnijeli ili će podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije Istarske županije za akademsku godinu 2015./16. Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije.

Obavijest i upute redovnim studentima koji su na temelju Natječaja za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2015./16. objavljenog dana 20. listopada 2015.na www.istra-istria.hr  i na temelju Izmjene i dopune natječaja za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2015./16. objavljenog dana 28. listopada 2015. na www.istra-istria.hr , podnijeli ili će podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije Istarske županije, sukladno Pravilniku o dodjeli stipendija studentima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije" broj 10/15. i 14/15.)" pozivaju se da:

- pored ostale obvezne dokumentacije iz točke IV stavak 1. podstavak od 1.-4.  te  podstavka 5. (ako ih student posjeduje), obvezno dostave  dokumentaciju  iz   podstavka 6.
"- vlastoručno potpisana izjava studenta da nije korisnik stipendije grada ili općine na čijem području ima prebivalište ili stipendije iz ostalih izvora. Ukoliko  je student u vrijeme prijave na natječaj za stipendiju Istarske županije korisnik neke druge  
stipendije, obvezan je dostaviti dokaz (ugovor o stipendiranju ili drugu ispravu) te  
vlastoručno  potpisanu izjavu kojom se obvezuje da će odustati od korištenja te druge stipendije, ukoliko ostvari pravo na stipendiju po ovom Pravilniku. "

Nadalje, radi ostvarivanja prava na bodovanje posebnih okolnosti koje se boduju 
na  temelju Pravilnika, navedenih u naprijed navedenom Natječaju, u točki V stavak 1. podstavak od a) do g), ako obitelj studenta ispunjava činjenice utvrđene u podstavku d), obvezno dostave  dokumentaciju:
- "podnositelj zahtjeva iz obitelji s troje i više djece, uz uvjet da djeca žive u 
zajedničkom obiteljskom domaćinstvu te da ih roditelj/i uzdržavaju- dokazuje se 
uvjerenjima o   prebivalištu troje i više djece i vlastoručno potpisanom izjavom roditelja o uzdržavanju troje i više djece." 
Ukoliko iz uvjerenja o prebivalištu nije vidljivo ime i prezime zajedničkog roditelja za troje i više djece, potrebno je dostaviti izvode iz matične knjige rođenih za odnosnu djecu, iz kojih će biti vidljiva činjenica zajedničkog roditelja.

Studenti koji su podnijeli zahtjev za dodjelu stipendija Istarske županije, a uz koji nisu dostavili naprijed navedenu dokumentaciju, pozivaju se da u roku do zaključno 12. studenog 2015. godine, putem pošte preporučenom pošiljkom ili osobno na adresu:

ISTARSKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu
52220 Labin, G. Martinuzzi  br. 2
(s napomenom: natječaj za dodjelu stipendiju studentima)

dostave navedenu dokumentaciju.

Klasa: 602-04/15-01/51
Urbroj:2163/1-05/2-15-19
Labin, 30. listopada 2015.
                                                                              

ISTARSKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za obrazovanje,
sport i tehničku kulturu