Informacija o zahtjevu za davanjem ocjene i mišljenja o Analizi stanja za postojeće postrojenje u tvornici za proizvodnju tehničkih plinova, UTP d.o.o. Pula

Na temelju odredbi članka 138. stavka 2. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine br. 110/07), članka 19., 20., 21., 22. i 23. Uredbe o postupku utvrđivanja objedinjenih uvjeta zaštite okoliša (NN br. 114/08) i članka 10. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (Narodne novine br. 64/08) Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavljuje Informaciju o zahtjevu za davanjem ocjene i mišljenja o Analizi stanja za postojeće postrojenje u tvornici za proizvodnju tehničkih plinova, UTP d.o.o. Pula, Klasa: 351-01/10-02/397; Urbroj: 531-14-3-11-4 od 18. srpnja 2011. godine.  

Tijelo nadležno za provedbu postupka je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Uprava za procjenu okoliša i industrijsko onečišćenje, Ulica Republike Austrije 20, Zagreb. 

Sudionici u postupku su: 

  • Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode, Runjaninova 2, Zagreb;
  • Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Uprava gospodarenja vodama, Ulica grada Vukovara 220, p.p. 286, Zagreb;
  • Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200a, Zagreb;
  • Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (Uprava za procjenu okoliša i industrijsko onečišćenje i Uprava za atmosferu i gospodarenje otpadom), Ulica Republike Austrije br. 20, Zagreb  

U svrhu informiranja javnosti i zainteresirane javnosti ova informacija i sažetak Zahtjeva za ocjenu i mišljenje o Analizi stanja UTP d.o.o. Uljanik tehnički plinovi objavljuje se na službenim web stranicama nadležnog Ministarstva i Istarske županije i na oglasnoj ploči u sjedištu Istarske županije u Puli, Flanatička 29.  

Javnost i zainteresirana javnost može dostaviti mišljenje o zahtjevu za ocjenom analize stanja i prijedlogu za predmetni zahvat u pisanom obliku na adresu nadležnog tijela -Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ulica Republike Austrije 20, Zagreb u roku od 30 dana od dana objave ove informacije na stranici Ministarstva, pozivom na gornju klasu (20. srpanj 2011.). 

Javnost i zainteresirana javnost bit će o ishodu postupka informirana objavom mišljenja donesenog povodom predmetnog zahvata na službenim stranicama nadležnog Ministarstva (www.mzopu.hr). 
 

Informacija o zahtjevu za davanjem ocjene i mišljenja o Analizi stanja za postojeće postrojenje 

Zahtjev za ocjenu analize stanja i prijedlog