Otvorene 16. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije

Otvorene 16. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, jutros su svečano otvorene 16. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije, čiji je pokrovitelj već tradicionalno Istarska županija, a domaćin Grad Pula.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić kazao je kako ovogodišnje izdanje Sportskih igara okuplja 160 umirovljenika iz svih dijelova Istre, točnije Buzeta, Buja, Poreča, Pazina, Labina, Kanfanara, Rovinja, Bala, Fažane i Pule.

„Ovo je poseban trenutak u kojemu slavimo zajedništvo, sportski duh i radost kretanja neovisno o dobi. Sport nas povezuje, podučava važnim životnim lekcijama i obogaćuje naše živote te predstavlja važan aspekt za svaki segment ispunjenog života. “ – kazao je Stermotić

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac pozdravio je okupljene u ime istarskog župana Borisa Miletića i svoje osobno.

„Želim vam prije svega da se danas zabavite, da se podružite i da provedete jedan lijepi, sportski dan. Posebno mi je drago da ste se i danas okupili u velikom broju i nadam se kako ćemo se vidjeti i sljedeće godine. Sport i fizička aktivnost su važni za sve generacije, od najmlađih do vaše zlatne generacije.“ - kazao je pročelnik Glušac i zaželio svim sudionicima puno sreće u natjecanjima koja se, kao i prethodnih godina, održavaju u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju.

U ime Grada Pule, prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov koja je izrazila zadovoljstvo što je Pula domaćin ovog događaja.

Galerija fotografija