Održan prijem za uspješne istarske kickboksače

Održan prijem za uspješne istarske kickboksače

U sjedištu Istarske županije, u Puli održan je prijem za uspješne istarske kickboksače koji su na Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore, u organizaciji WAKO federacije, osvojili 4 zlatne i 1 brončanu medalju. Uspješne mlade sportaše je primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem, a na prijemu su sudjelovali i predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije i trener KBK Buja Dragan Ljuboja, trener KBK Planet Sport Edi Višković i trener KBK Minotaur Denis Matejčić.

Župan Miletić je čestitao mladim istarskim kickboksačima i njihovim trenerima na izvanrednim rezultatima na svjetskoj razini koji služe na ponos cijeloj Istri, ali i koji predstavljaju važnu motivaciju mladim sportašima.

„Kada sportaš osvoji naslov svjetskog prvaka, nakon toliko truda, zalaganja i odricanja, tome se vrijedi pokloniti i to treba posebno cijeniti. Drago mi je da u našoj Istri imamo oko 17.000 osoba koje se aktivno bave natjecateljskim sportom i što zaista pokazuje da imamo jako puno talentiranih sportaša koji ostvaruju brojne zapažene rezultate. U današnje vrijeme puno se toga odvija u virtualnom svijetu i vi ste kao mladi sportaši zapravo primjer vašim vršnjacima kako zdravo živjeti.“ - poručio je župan Miletić i istaknuo kako izdvajanja Županije i 10 istarskih gradova za sport u razdoblju od 2020.-2025. iznose preko 71,5 milijuna EUR.

Predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije Dragan Ljuboja zahvalio se županu Miletiću na prijemu, a posebno na uspostavi uspješnog Fonda za sport Istarske županije koji je znatno poboljšao uvjete i dostupnost obrazovanja za trenere i trenerice.

„Dojmovi s natjecanja se još nisu slegli, bili smo emotivni nakon ovakvih rezultata. Mislim kako je sinergija krenula iz Saveza u posljednjih 5-6 godina gdje smo podignuli razinu rada od onih najmanjih koji su tek počeli s bavljenjem sportom, pa sada imamo oko 2000 registriranih sportaša, rekreativaca u našim klubovima. Ove godine smo i po prvi put uspjeli organizirati i županijsko prvenstvo u ringovim disciplinama na što smo posebno ponosni.“ – kazao je trener Ljuboja.

Pročelnik Glušac se pridružio čestitkama te je istaknuo važnost ovakvih svjetskih uspjeha koji su ujedno motivacija novim članovima na bavljenje kickboxingom i prakticiranje sportskog načina života.

„Sljedeće godine Istra postaje Europskom regijom sporta gdje ćemo se truditi uključiti sve sportove i što širi krug sportaša i samih klubova, te napraviti dodatnu promociju sporta u Istri. Želja nam je dodatno potaknuti djecu da se nastave baviti sportom i nakon što krenu u srednju školu jer tada se najčešće dogodi da odustanu.“ – poručio je pročelnik Glušac.

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore koje se održalo krajem prošlog mjeseca u Budimpešti, ukupno je osvojila 10 zlata, 5 srebra i 17 bronca, od čega 4 zlata i 1 broncu idu klubovima Kickboxing saveza Istarske županije i to 2 zlata u KBK Planet Sport iz Pule koje je osvojio dvostruki juniorski prvak Ivano Čelić, dva zlata Anđeline Videc i Ryana Aličajića u Dragon Kickboxing & Fitness Gym Buje i bronca Grete Marečić u Minotaur Pazin.

Galerija fotografija