Župan Miletić primio novog akademika Roberta Matijašića

Župan Miletić primio novog akademika Roberta Matijašića

U sjedištu Istarske županije u Puli, danas je istarski župan Boris Miletić održao prijem za hrvatskog akademika prof. Roberta Matijašića sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, koji je izabran za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na nedavno održanoj Izbornoj skupštini.

Župan Miletić čestitao je akademiku Matijašiću na velikom priznanju koji je dokaz predanog rada i predstavlja vrhunac akademskog puta i impozantnog znanstvenog djelovanja.

„Drago mi je što i ovim prijemom možemo obilježiti Vaše imenovanje za redovitog člana HAZU-a. Mislim kako je to velika stvar za istarsku akademsku zajednicu s obzirom da ste jedini akademik koji trenutno prebiva u Istri“, kazao je Miletić.

Akademik Matijašić je srdačno zahvalio županu Miletiću na prijemu te je istaknuo kako ovo priznanje nije samo čast, već predstavlja i odgovornost prema daljnjem akademskom radu.

Na prijemu je sudjelovao i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac koji se pridružio čestitkama.

Osim što je postao redovni član HAZU-a, prof. Robert Matijašić je u travnju prošle godine odlikovan redom Hrvatskog pletera „za izniman doprinos i osobite zasluge ostvarene znanstveno-istraživačkim radom na područjima arheologije, stare povijesti i latinske epigrafije hrvatskoga prostora u antici“, dok mu je u listopadu prošle godine na godišnjoj skupštini Hrvatskog arheološkog društva dodijeljena nagrada „don Frane Bulić“ za životno djelo.

Galerija fotografija