Svečano otvoren 1. gaming festival u Istri

Svečano otvoren 1. gaming festival u Istri

U Domu sportova Mate Parlov, u Puli, danas je započela dvodnevna manifestacija Fantastic Gaming Show, u organizaciji Fantastic Esporta. Svečanom otvorenju 1. gaming festivala u Istri prisustvovao je i istarski župan Boris Miletić, koji je čestitao organizatorima na ideji i inovativnosti, ali i hrabrosti. 

„Znamo koliko je bitan ICT i u našoj županiji ima jako puno ljudi koji su zaposleni u tom sektoru. Gaming industrija i esport imaju veliki značaj u gospodarskom smislu i zato su i Istarska županija i Turistička zajednica Istarske županije odlučile financijski poduprijeti ovaj projekt. Svaki početak je težak, ali siguran sam da će, s takvim entuzijazmom, organizatori imati uspješnu budućnost na radost svih sudionika i posjetitelja“; kazao je župan zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha i dobru zabavu. 

Direktor tvrtke Fantastic Tech d.o.o. Ivan Tadić zahvalio je suorganizatoru Istarskoj županiji te pokroviteljima Turističkoj zajednici Istarske županije, Gradu Puli, Turističkoj zajednici grada Pule te svim izlagačima i partnerima koji su omogućili da se jedan ovakav show po prvi put organizira u Istri. Gaming industrija, kazao je, danas je jedna od najvećih industrija na svijetu, veća od filmske i glazbene zajedno. 
    
Direktorica marketinga tvrtke Fantastic Tech d.o.o. Melita Nikolčić je, pak, rekla da je organizacija samog događaja bila dosta zahtjevna, ali vjeruje da će se pokazati uspješnom, dok je za iduću godinu najavila još veći spektakl. Također, izrazila je nadu da će Istra postati turistička gaming destinacija. 

Prisutnima su se obratile i pročelnica za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov i direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, koje su se osvrnule na značaj Fantastic Gaming Show-a za Pulu. Otvorenju su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Elena Božac Čujić. 

Fantastic Gaming Show okupit će danas i sutra zaljubljenike u gaming i esport, brojne influencere, streamere te profesionalne esportaši. Događaj je podijeljen u tri dvorane: esport arena u kojoj se odvijaju profesionalna esport natjecanja u FC24, Tekken 8, CS2 i Valorantu, expo dio i program stage, gdje će biti brojni izlagači i performeri, te battle arena u kojoj su smještana računala za igru. Na Fantastic Gaming Showu očekuje se veliki broj posjetitelja, a prisustvo važnih gostiju iz svijeta esporta, biznisa i turizma dodatno će obogatiti sam događaj, pružajući priliku za umrežavanje i suradnju te daljnji razvoj gaming industrije kao ključnog alata za unaprjeđenje turizma.
 

Galerija fotografija