Poziv za dizajn promotivnih uzoraka suvenira u sklopu projekta KAŠTELIR

Općina Izola - Comune di Isola u suradnji s Općinom Komen (vodećim partnerom), Sveučilištem u Mariboru, Institutom IRRIS, Istarskom županijom, Općinom Lanišće, Općinom Mošćenička Draga, Javnom ustanovom Park prirode Učka i Javnom ustanovom Komenski Kras objavljuje javni poziv, otvoren za stvaranje promotivnih uzoraka suvenira u sklopu projekta KAŠTELIR - "Pretpovijesne utvrde i etnobotanike za održivi turizam i ruralni razvoj - od krša do Kvarnera (preko Brkina, Ćićarije i Istre)".
Projekt Kaštelir projekt je Program suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska 2014.-2020. Partneri provode projektne aktivnosti od 1. listopada 2018. godine koje su namijenjene oživljavanju zapuštene kulturne baštine utvrda (dvoraca). Oni potječu iz prapovijesti i nalaze se na području Primorske Slovenije, Istre i Kvarnera. Glavna svrha projekta "Kaštelir" je očuvanje kulturne i prirodne baštine odabranih utvrda, čiji je cilj da se ona koristi u održivom i prekograničnom kulturnom turizmu.

Predmet poziva je odabir pet promotivnih suvenira, i to:

  1. četiri za četiri odabrane utvrde u sklopu projekta "Kaštelir": Štanjel (Komen, SLO), Korte nad Izolom (SLO), Rašpor (Lanišće, HR), Brseč i Ozida (Mošćenička Draga, HR ) i
  2. zajednički s nazivom "KAŠTELIR".

Rok poziva produžava se do petka, 5. lipnja 2020. godine