Objavljen Poziv: „Ulaganje u mjere energetske učinkovitosti i visokoučinkovitu kogeneraciju u prerađivačkoj industriji (MF- 2024-2-1)“

Objavljen Poziv: „Ulaganje u mjere energetske učinkovitosti i visokoučinkovitu kogeneraciju u prerađivačkoj industriji (MF- 2024-2-1)“

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije raspisalo je Poziv za dodjelu sredstava za energetski učinkovite mjere i visokoučinkovitu kogeneraciju u prerađivačkoj industriji, financiran iz Modernizacijskog fonda. Ukupna vrijednost Poziva je 80 milijuna eura, s bespovratnim sredstvima od 100 tisuća eura do 5 milijuna eura po projektu.

Cilj je smanjiti potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova, u skladu s nacionalnim energetskim i klimatskim planom za 2021.-2030. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su trgovačka društva koja su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji pripadaju području C: Prerađivačka industrija.

 

 

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su:

  • aktivnost povećanja energetske učinkovitosti
  • aktivnost proizvodnje energije iz visokoučinkovite kogeneracije
  • projektantski nadzor i stručni nadzor građenja te koordinacija zaštite na radu.

Podnošenje projektnog prijedloga započelo je 14. kolovoza 2024., a krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 14. listopada 2024. do 9 sati.

Detalji i dodatne informacije o Pozivu pročitajte OVDJE.