02.08.19. u 12:18

Najavljen 7. Mimohod branitelja Istarske županije

U povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u ponedjeljak, 5. kolovoza održat će se 7. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije, u Puli. Program mimohoda predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli, na kojoj su prisustvovali zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin, gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić te članovi organizacijskog odbora Roberto Fabris, Ante Kovačević, Ivica Lerotić, Zdenko Požgajn i Vinko Knez.

Obnašatelj dužnosti župana Radin čestitao je 5. kolovoz - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, poručivši kako će s velikim zadovoljstvom prisustvovati 7. Mimohodu branitelja Istarske županije.   

- Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je našeg sjećanja na dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju. Tih je dana stvorena Hrvatska i postavljeni su temelji prema jednoj svjetlijoj, europskoj budućnosti, naglasio je Radin.

Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo što će se i ove godine održati, prema njegovim riječima već tradicionalni, mimohod branitelja Istarske županije, u Puli.  

- Svima nam može biti na čast i ponos što su naši branitelji doista časno branili svoju domovinu. Valja podsjetiti i kako je Istarska županija imala najveći odaziv u Domovinskom ratu od svih hrvatskih županija. Drago mi je što Grad Pula i Istarska županija mogu biti pokrovitelji ove hvalevrijedne manifestacije, kazao je Miletić.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić osvrnuo se na sam program, te je uputio poziv svim građanima da se odazovu i sudjeluju na mimohodu.

PROGRAM - Ponedjeljak, 5. kolovoza 2019. godine

8:00 - Misa u Katedrali

9:00 - Polaganje vijenaca na Centralnom križu i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

9:30 - Polaganje vijenaca u parku Franje Josipa i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

10:00 - 7. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice, uz Valerijin park, nadalje Istarskom ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma hrvatskih branitelja.

10:30 - Kratak program u Domu hrvatskih branitelja

11:30 - Otvaranje izložbe i druženje