09.05.19. u 13:01

Svečano otvorena edukacijska kuhinja EU projekta KeyQ+ na katu Gradske tržnice Pula

U organizaciji Grada Pule, Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnice d.o.o. Pula, povodom Dana Europe danas je svečano otvorena edukacijska kuhinja, u sklopu EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, koja će predstavljati referentnu točku za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju.

Edukacijsku kuhinju EU projekta KeyQ+ svečano je otvorio pozdravnim govorom zamjenik gradonačelnika Pule, Robert Cvek koji je zahvalio svima koji su se priključili ovom vrijednom projektu.

„Gradska je tržnica tradicionalno mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i vjerujem da će ovim novim, inovativnim sadržajem još dodatno privući posjetioce, kako naše sugrađane tako i strane goste kojima imamo itekako što vrijednoga pokazati“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Istarski župan Valter Flego, dodao je kako se projektom KeyQ+ čini dodatni iskorak u promociji naše bogate kulinarske baštine, čime će se dodatno valorizirati naši proizvodi, kao i naše regionalne posebnosti.

„Upravo je jedan od prioriteta Istarske županije pomagati naše domaće proizvođače, zaštiti autohtone istarske proizvode i promicati ih na svjetskom tržištu. Želimo još jače povezati turizam i poljoprivredu na način da naši poljoprivredni proizvodi budu plasirani našim gostima. A dodatnim razvojem i ulaganjima u poljoprivredu ujedno potičemo razvoj ruralnih sredina, kao i ostanak mladih na selu. Stoga, želimo li biti prepoznati kao top turističko-gastronomska destinacija, moramo ulagati u sebe, svoja znanja i prezentaciju“, kazao je župan Flego.

Otvorenju kuhinje prisustvovali su i direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc te direktor Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Igor Merlić, koji su također pozdravnim govorima pozdravili otvaranje nove edukacijske kuhinje, u kojoj će se i ubuduće održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanstvu i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule. Posjetioci i strani gosti imat će mogućnost kušati  reinterpretirane recepte austrougarske kuhinje.