09.04.19. u 15:21

Susret predstavnika Veleposlanstva SAD-a s potpredsjednicom Skupštine Istarske županije

Na inicijativu Veleposlanstva SAD-a, danas je u sjedištu Istarske županije, u Pazinu, održan susret potpredsjednice Skupštine Istarske županije Tamare Brussich i konzula veleposlanstva SAD-a Davida Jandrisaka. Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj pokreće program suradnje i posjete regijama u Hrvatskoj pod nazivom „MeetUS“, a kojem je cilj predstaviti rad i misiju veleposlanstva, te se upoznati sa svim krajevima Hrvatske

U delegaciji veleposlanstva SAD-a je osim konzula, bio i voditelj općih poslova Matthew Warin, savjetnik za politička pitanja Krunoslav Badel i Tamara Grahovac iz financijskog odjela veleposlanstva, a uz potpredsjednicu Skupštine susretu je prisustvovala direktorica Ureda turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti i pomoćnica tajnice Skupštine Istarske županije Melita Ferenčić.

Konzul Jandrisak je iskazao posebno zanimanje za kulturnu baštinu Istre i turizam. Istaknuo je da se u Istri osjeća vrlo ugodno i da vjeruje da se može povećati broj dolazaka američkih turista.

Potpredsjednica Skupštine Tamara Brussich zahvalila se na dolasku i ponovnom interesu veleposlanstva SAD-a za dolazak i upoznavanje Istre. Približila je gostima kulturnu baštinu Istre od spomenika iz rimskog doba, Pulskog amfiteatra i Porečke bazilike, preko Arheološkog muzeja do nematerijalne baštine.

„Za američke okvire veoma nas je malo i upravo se zbog toga trudimo raditi na kvaliteti i izvornosti. Najbolja smo maslinarska regija u svijetu već četvrtu godinu za redom, imamo izvrsna vina i puno pažnje polažemo na eno-gastronomiju“, istaknula je Brussich.

Kantaruti se, pak, osvrnula na rad Turističke zajednice središnje Istre, koja obuhvaća devet jedinica lokalne samouprave. Naime, osmišljavanjem novih sadržaja i doživljaja, kao i novih vidova turizma, želi se pridonijeti povećanju interesa za ovim dijelom Istre.

Nakon susreta predstavnici Veleposlanstva, uz pratnju direktorice Ureda Turističke zajednice središnje Istre obišli su Župnu crkvu Sv. Nikole i Kaštel u Pazinu.