18.12.18. u 15:04

Svečano otvoren kompleks javnih Gradskih bazena Pula – Pola

Nakon više od 30 godina iščekivanja, revijalnom vaterpolo utakmicom te natjecanjem plivačkih i triatlon klubova danas je, u Puli, službeno otvoren prvi kompleks javnih Gradskih bazena Pula – Pola. Zajedno s postojećom dvoranom Doma sportova „Mate Parlov“ te stadionom Sportsko-rekreativnog centra Uljanik Veruda s Boćarskim domom i jedinom pravom atletskom stazom u županiji, javni gradski bazeni zaokružili su ovaj jedinstveni sportski kompleks na području Istre.

Svečanosti je prisustvovalo brojno građanstvo svih dobnih skupina, a uoči simboličnog rezanja vrpce, prisutnima su se obratili istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić te direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac.

Župan Flego, tom je prigodom, naglasio kako su „tjedan dana prije Božića, građani Pule dobili najljepši mogući poklon, vrijedan kompleks javnih Gradskih bazena“. Župan je pozvao građane sve dobi da čim više koriste bazene, plivaju i žive zdrav život.

Gradonačelnik Miletić nije krio zadovoljstvo realizacijom jednog od najvažnijih sportskih objekata u Puli u posljednjih nekoliko desetljeća, kojim je značajno obogaćena ponuda sportskih sadržaja u gradu.

„Doista sam sretan što danas prisustvujemo otvaranju kompleksa javnih Gradskih bazena, nešto što smo si bili zadali kao prioritet kada govorimo o sportskoj infrastrukturi. Posebno mi je drago što se u pripremu projekta uložilo vremena, udružile sportske udruge i uključilo građanstvo kako bi danas bili svjedoci otvaranju Gradskih bazena po mjeri građana Pule. Moja želja je da se ovaj bazen što više koristi, jer ovo je nova stranica za sport u Puli, nova stranica za naš grad,“ rekao je gradonačelnik Miletić.

Direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac zahvalio je svima koji su od početka sudjelovali u realizaciji i izgradnji bazena te se osvrnuo i na sam tijek gradnje.

Gradski bazeni Pula - Pola postaju drugi dom za gotovo 400 djece koja će u njima svakodnevno trenirati kroz četiri pulska sportska kluba – Plivački klub “Pula” i Plivački klub “Arena”, Vaterpolo klub “Pula” te Triatlon klub “Pula”.

U sklopu kompleksa izgrađena su ukupno tri bazena: vaterpolo bazen dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara te bazen za bebe dimenzija 7x6 metara.

Bazeni su dostupni svim građanima bez obzira na dob – djeci predškolskog i školskog uzrasta, plivačima i sportskim klubovima, rekreativcima, osobama s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću te osobama treće životne dobi.

Tako je multifunkcionalni bazen prilagođen onima s poteškoćama u kretanju, a zahvaljujući mobilnoj rampi osobe s invaliditetom bit će u prilici koristiti i veliki vaterpolo bazen.

Pored rekreacije, treninga i obuke plivača, bazen omogućuje održavanje međunarodnih natjecanja u 25-metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama, te međunarodne vaterpolo utakmice i turnire.

U sklopu kompleksa svoje mjesto pronašla je i spa zona s četiri saune – turskom, finskom, bio, infracrvenom te whirlpoolom, a tu je i multifunkcionalna fitness dvorana. Dodatan prostor kompleksa čine sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ugostiteljski objekt. Postavljena je oprema za sportska natjecanja te je uređen okoliš oko samog objekta. Tribine unutar kompleksa bazena mogu primiti do 400 gledatelja i navijača.