02.05.18. u 13:28

Upriličen prijem Istarske županije i Grada Pule uoči Dana vatrogasaca

Uoči Dana vatrogasaca i njihovog zaštitnika Sv. Florijana, koji se obilježava 5. svibnja, danas je u Komunalnoj palači Grada Pule, upriličen već tradicionalni prijem za predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Istarski župan Valter Flego zahvalio je vatrogascima i njihovom rukovodstvu na svemu što čine.

„Iz dana u dan, svi zajedno u Istri gradimo još bolji sustav, bilo da govorimo o obrazovanju ljudi ili nabavi nove opreme, a sve kako bi vaš rad bio još djelotvorniji. Zahvaljujući vama osjećamo se sigurno i naše je povjerenje u vatrogasni sustav Istarske županije neupitno“, istaknuo je župan Flego.

Čestitkama povodom Dana vatrogasaca pridružio se i gradonačelnik Pule Boris Miletić. Gradonačelnik je zaželio da nadolazeća turistička sezona bude čim mirnija, a da vatrogasci imaju što manje posla.

„Posebno mi je drago što smo za DVD Pula uspjeli pronaći adekvatan prostor koji se trenutno uređuje, a omogućit će puno kvalitetniji rad. Također, nakon nekog vremena promišljanja, intenzivno se radi i na projektnoj dokumentaciji, kao i na samome projektu izgradnje novog vatrogasnog doma i svih potrebnih sadržaja za Javnu vatrogasnu postrojbu Pula“, rekao je pulski gradonačelnik.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac ukratko je predstavio podatke o intervencijama u 2017. godini, kojih je bilo više nego prijašnjih godina.