26.01.18. u 13:09

Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora turističkim manifestacijama

Upravni odjel za turizam Istarske županije objavio je Javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa poticanja turističkih manifestacija u 2018. godini.

Opći ciljevi ovog programa, za koji je u ovogodišnjem proračunu predviđeno 390.000 kuna, su ravnomjeran razvoj Istre, razvoj cjelogodišnjeg turizma i jačanje brenda destinacije. Posebni ciljevi se odnose na: razvoj turističkih manifestacija regionalnog i nacionalnog značaja, koje se održavaju u turistički manje razvijenim područjima Istre te izvan glavne turističke sezone; podizanje razine kvalitete organizacije turističkih manifestacija; razvoj turističkih manifestacija koje se održavaju na području cijele Istre i/ili na više lokacija, odnosno mjesta, općina gradova, koje primarno promoviraju autohtone proizvode, lokalnu tradiciju, običaje i vrijednosti i koje su motiv dolaska u destinaciju.

Minimalni iznos potpore iznosi 5.000 kuna, a maksimalni 80.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave i turističke zajednice gradova i općina Istarske županije, javne ustanove, trgovačka društva i obrti, a programom se sufinanciraju troškovi manifestacije kojima manifestacija stječe dodanu vrijednost, odnosno oni troškovi kojima se unaprjeđuju pristupačnost i boravak posjetitelja, estetika, kvaliteta programa te edukativni sadržaji u sklopu manifestacije.

Tekst javnog poziva, sve potrebne informacije i obrasci za podnošenje zahtjeva objavljeni su na službenim internet stranicama Istarske županije: http://www.istra-istria.hr/index.php?id=5282, ahttp://www.istra-istria.hr/index.php?id=4540 dodatne informacije vezano za ovaj javni poziv mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu turizam@istra-istria.hr.

Rok za predaju zahtjeva je 30 dana od objave javnog poziva.