20.12.17. u 12:25

Župan Flego upriličio prijem za predstavnike medija

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je upriličen tradicionalni prijem istarskog župana Valtera Flega za predstavnike medija, u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. 

Bila je to prilika da se župan ukratko osvrne na godinu na izmaku, kao i na očekivanja, planove i projekte za 2018. godinu.

„Prva polovica 2017. godine obilježena je održavanjem lokalnih izbora u Hrvatskoj na kojima smo dobili povjerenje istarskih građana za nastavak provođenja naše politike i u idućem četverogodišnjem mandatu. U razdoblju koje je prethodilo izborima neumorno smo radili na dobrobit svih građana regije, a ostvareni rezultat na izborima dodatna su nam motivacija da još jače upregnemo snage i krenemo u nove iskorake“, naglasio je župan i nastavio:

„Istra je tijekom 2017. godine bila jedno veliko gradilište. Godinu na izmaku obilježile su značajne, višegodišnje investicije na mnogim područjima i diljem naše regije, poput nastavka izgradnje Opće bolnice u Puli, projekta dogradnje i rekonstrukcije domova za starije, ulaganja u školsku infrastrukturu, velikih investicija u gospodarstvu, a posebno turističkog sektora, ulaganja u vodoopskrbu, cestovnu infrastrukturu itd.“

Spomenuvši realizirano u 2017. godini, župan Flego je spomenuo značajnije projekte poput: programa kreditiranja istarskih poduzetnika s fondom od 60 milijuna kuna; dogradnju i adaptaciju domova za starije; uređenje prve medicinsko-terapeutske plaže na Jadranu, u Rovinju; dogradnju kata Zaštitne radionice Tekop Nova itd.

Govoreći, pak, u budućim projektima župan je najavio dovršetak izgradnje OB Pula, početak izgradnje Ipsilona, nastavak dogradnje i adaptacije domova za starije, ulaganja u škole, izgradnju Sustava navodnjavanja Červar-Porat Bašarinka itd.

„Nastavljamo i s poticajima za istarsko gospodarstvo,  politikom privlačenja investicija u Istru, zaštitom naših izvornih autohtonih proizvoda, kao i s promoviranjem Istre kao poželjne destinacije za ulaganje“, rekao je istarski župan.

Nadalje, župan je istaknuo kako je Istarska županija i u 2017. godini ostvarila rezultate koji su među najuspješnijima u državi, osobito po pitanju indeksa gospodarske snage, ostvarenog BDP-a po stanovniku, turističkih rekordnih rezultata, vrijednosti izvoza naših poduzetnika, a zabilježen je i značajni rast zaposlenosti.

„Sve navedeno pruža nam snagu i motivaciju za nove iskorake, na dobrobit naših građana. Svi ostvareni rezultati, započeti i završeni projekti, rezultat su zajedničkog rada i djelovanja svih županijskih upravnih tijela i njenih institucija, te trgovačkih društava i agencija, sve uz neophodnu suradnju sa Županijskom skupštinom. Stoga, koristim priliku da se posebno zahvalim svim mojim suradnicima, Županijskoj skupštini i vijećnicima na korektnosti, dobroj suradnji i konstruktivnim primjedbama i prijedlozima. Ovim putem se zahvaljujem i svima onima koji su na bilo koji način svojim radom i zalaganjem doprinijeli postignutim rezultatima Istarske županije“, zaključio je župan Flego ujedno se zahvalivši predstavnicima medija što prate aktivnosti Istarske županije.