09.06.17. u 14:31

Pula ponovno domaćin akcije „Kupujmo hrvatsko“

Nakon šest godina Pula je ponovno jedan od gradova domaćina akcije "Kupujmo hrvatsko", koja ove godine slavi 20. obljetnicu, a održava se danas podno pulske Arene. Do 19 sati posjetitelji će imati priliku razgledati, kušati i kupovati kvalitetne hrvatske proizvode od 100-ak izlagača iz Istre i cijele Hrvatske.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego je istaknuo kako je ova manifestacija prilika da na samom početku turističke sezone domaći proizvođači predstave izvorne hrvatske proizvode građanima i tvrtkama te mnogobrojnim posjetiteljima.

Upravo takvo povezivanje poljoprivrede i obrtništva s turizmom gradimo već godinama u Istri kako bi stvorili jednu lokalnu priču svakom našem gostu i kreirali jedan novi doživljaj. Kao javni sektor pružajući podršku ovakvim akcijama ujedno pomažemo našim vrijednim ljudima, našim obrtnicima, poljoprivrednicima i svim gospodarstvenicima da budu još uspješniji, a samim time i cijela Istra i Hrvatska“, istaknuo je župan Flego.

Srdačne pozdrave organizatoru, izlagačima i svim prisutnim posjetiteljima uputila je u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno njegova zamjenica Elena Puh Belci.

„Zahvaljujem organizatoru, Hrvatskoj gospodarskoj komori, što smo ušli među četiri grada u kojima će se ove godine održavati ova hvalevrijedna manifestacija. Grad Pula ima najveći broj poduzetnika po broju radno sposobnih stanovnika i vjerujem da će naši proizvođači ovdje pronaći pravu priliku da prezentiraju svoje proizvode“ kazala je zamjenica Puh Belci te pozvala sve Puljane i ostale goste da posjete manifestaciju i na svoj način daju doprinos domaćem gospodarstvu.

U ime organizatora prisutnima se obratio potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher istaknuvši kako je u 20 godina postojanja, akcija „Kupujmo hrvatsko“ ostvarila osnovnu ideju - podizanje svijesti o važnosti kupovine hrvatskih proizvoda.

„Danas gotovo svako dijete, odrasli čovjek u Hrvatskoj zna za akciju „Kupujmo hrvatsko“. Promocijom kvalitetnih domaćih proizvoda posebno nositelja znakova hrvatska kvaliteta i izvorno hrvatsko naši su proizvodi postali najznačajniji dio potrošačkih košarica hrvatskih domaćinstava. Time smo uvelike doprinijeli očuvanju postojećih radnih mjesta i otvaranju novih“, kazao je potpredsjednik HGK.

Projekt „Kupujmo hrvatsko“ započeo je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi, te im se od tada dodjeljuju znakovi „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“,  a do danas je ovaj projekt dobio razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem. Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima, poticanju proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.