08.03.17. u 15:25

Otvorene novouređene ginekološke ordinacije na Verudi

 

Istarski župan Valter Flego danas je, zajedno sa gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem i ravnateljem Istarskih domova zdravlja Antom Ivančićem, nazočio svečanom otvaranju novouređenih ginekoloških ordinacija u Istarskim domovima zdravlja na Verudi, u Puli.

Tijekom obilaska preuređenih ordinacija, župan Flego istaknuo je kako je riječ o značajnoj investiciji, kojom Istarska županija čini dodatni iskorak po pitanju zdravstvene zaštite naših sugrađana, a sve s ciljem jedne opće-promišljene zdravstvene i socijalne politike kako bi Županija bila na razini najrazvijenijih europskih regija. „Županija, osim u opremanje novih prostora, velike napore ulaže i u organizaciju konkretnih javnozdravstvenih projekata i preventivnih programa opisanih u Strategiji razvoja zdravstva, a koje provodimo zajedno s gradovima i općinama“, istaknuo je istarski župan.

„Svaka investicija koja podiže standard zdravstvene zaštite značajna je i vrlo vrijedna. Na taj način našim sugrađanima želimo omogućiti kvalitetniju uslugu, a liječnicima osigurati bolje uvjete rada“, poručio je gradonačelnik Miletić koji je ovom prilikom svim ženama čestitao Dan žena.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić naglasio je kako su uvjeti u ginekološkoj stanici Veruda bitni jer ista skrbi za 20 907 žena. „Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 1 657 000 kuna, od čega je za radove izdvojeno nešto više od milijun kuna, a dok je 580 tisuća utrošeno za opremanje. Istarski domovi zdravlja sudjelovali su s 1,26 milijuna kuna vlastitih sredstava, dio je došao iz decentraliziranih sredstava, a Županija je sa 128 tisuća potpomogla izradu rampe za pristup invalidima, pojasnio je ravnatelj Ivančić.

Ginekološka stanica na Verudi, umjesto nekadašnjeg 141 četvorna metra, sada raspolaže s 256 kvadrata prostora, a svaka je doktorica dobila svoju ambulantu. Uz svaku ordinaciju sada je i prijemni ured za medicinsku sestru, a tu su još ambulanta za ultrazvuk, prostorija za savjetovalište, dvije manje čekaonice, sanitarni čvorovi za pacijente i djelatnike te soba za sterilizaciju opremljena novim uređajem za sterilizaciju instrumenata i materijala.

Kupljena je i druga medicinska oprema, među kojom je najvrjedniji novi ultrazvučni aparat, zatim novi namještaj, izmijenjena je sva vanjska i unutarnja stolarija, uveden klimatizacijski sustav. Novost su i suvremene mobilne kabine, odnosni pokretni paravani unutar ambulanti, umjesto nekadašnjih predsoblja za pripremu pacijentica.