06.03.17. u 15:45

Dodijeljeni Istra Bike&Bed certifikati i table

U okviru projekta Istra Bike&Bed, danas je istarski župan Valter Flego, u hotelu Valamar Diamant, u Poreču, dodijelio certifikate i službene table privatnim iznajmljivačima i hotelijerima koji su ušli u navedeni sustav.

„Istarska županija postavila si je kao jedan od glavnih ciljeva održivi turizam kojeg će pratiti povećanje dolazaka i potrošnje na godišnjoj bazi. Da bi to uspjeli, moramo diverzificirati naš turizam i razvijati ga u raznim segmentima, a jedan je od njih je i cikloturizam. U zajedništvu sa mnogim partnerima, privatnim iznajmljivačima, hotelijerima i turističkim zajednicama, razvijamo upravo takve kapacitete koji mogu zadovoljiti cikloturiste tijekom cijele godine“, izjavio je župan Flego te se osvrnuo na glavne aktivnosti Županije na području cikloturizma.

„Prošle godine sklopljena su i dva izuzetno važna partnerstva sa Cube-om i Boschom, koji nam omogućavaju marketinšku kampanju prvenstveno usmjerenu našim emitivnim tržištima – Italiji, Austriji i Njemačkoj. Također, postavljeno je 20 e-bike stanica diljem Istre, a ove godine namjera je postaviti još toliko“, naglasio je istarski župan ujedno se zahvalivši svima koji su omogućili realizaciju ovog značajnog projekta.

Nakon uvodnih riječi pročelnice Upravnog odjela za turizam Nade Prodan Mraković i direktora Istarske razvojne turističke agencije Siniše Miljevića, Istra Bike&Bed predstavio je voditelj projekta Martin Čotar iz IRTA-e.

Istra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Istri (staze, biciklistički vodiči, pružanje strukovnih usluga poput najma, servisa, prijevoza, sudjelovanje na manifestacijama i slično). Certifikati koji su danas dodijeljeni traju dvije godine nakon čega je potrebno izvršiti kontrolni pregled, a sama kategorizacija može se uvijek nadograditi.

Objektima je dodijeljeno 92 certifikata i tabli, u slijedećim kategorijama: Bike&Bed – privatni iznajmljivači, Boutique Bike hotels - mali tzv. obiteljski hoteli, Bike hotels - hoteli s velikim smještajnim kapacitetima, te Bike camps.