28.02.17. u 14:36

Susret s predstavnicima Zavičajnog društva Matko Brajša Rašan

U prostorijama Komunalne palače Grada Pule danas su istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili predsjednika Zavičajnog društva Matko Brajša Rašan Lucijana Benkovića, njegovog potpredsjednika Anđela Slivara i tajnika društva Klaudia Benazića.

„Izuzetno mi je drago što njegujete zavičajne teme te što kao društvo poseban značaj pridajete našem istaknutom istarskom skladatelju i pjesniku Brajši“, kazao je gradonačelnik koji im je potom zaželio puno uspjeha u daljnjem angažmanu. Na riječi gradonačelnika nadovezao se župan Flego pritom pohvalivši inicijativu kojom društvo promiče uspomenu na značajnog skladatelja.

Predsjednik Benković ovom je prilikom župana i gradonačelnika upoznao s radom društva, njihovim aktivnostima i budućim planovima od kojih je izdvojio jedan najznačajniji.

„U pripremi je monografija o Matku Brajša Rašanu koja je u velikoj mjeri temeljena na zapisima njegovih praunuka“ kazao je Benković nadodavši kako trenutno rade na prikupljanju potrebnih materijala koje će potom ujediniti u djelo namijenjeno prvenstveno učenicima, ali i ostalim zaljubljenicima u Brajšin lik i djelo. U narednom periodu planiramo u Pićnu, rodnom gradu Matke Brajša Rašana, njemu u čast postaviti spomenik, nadodao je Benković.

Društvo naime, planira organizirati i brojne priredbe, susrete pjesnika te javne tribine o povijesti tog kraja. Tako će primjerice u svibnju u sklopu manifestacije „Proljeće u zavičaju“ prirediti koncert KUD-a Matko Brajša Rašan.