01.10.13. u 08:35

Susret župana, zamjenice župana Istarske županije i županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić

U sjedištu Istarske županije, u službenom posjetu boravila je danas, u petak 27. rujna pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić te se susrela sa županom Valterom Flegom, zamjenicom župana Vivianom Benussi i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Istarske županije.

Zamjenica župana Benussi ukratko se osvrnula na rad županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova koje u novom sastavu djeluje već punih godinu dana. Tako je zamjenica župana izvijestila kako su doneseni Akcijski i Operativni planovi rada za 2012. i 2013. godinu, zatim organiziran je cijeli niz aktivnosti za jednaku zastupljenost, a koje su prethodile političkim lokalnim izborima, te niz edukacija i edukacijskih ciklusa.

Županijskom Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Istarske županije, kojim predsjeda zamjenica župana Benussi, predstoji rad na osnivanju Povjerenstava za ravnopravnost spolova na razini općina i gradova, a najavljeno je još niz inicijativa poput ustrojavanja Ambulante za adolescente.

"Postoji puno ideja i inicijativa naročito prema djeci vrtićke dobi i njihovim odgajateljima, jer sve snage i aktivnosti treba usmjeriti ka uklanjanju uobičajenih stereotipa", kaže zamjenica župana Viviana Benussi.

Pravobraniteljica je čestitala županijskom povjerenstvu na trudu i radu te je pored ostalog naglasila kako se recesija izuzetno jako reflektira na položaj žene u društvu, ne samo po pitanju rada i zapošljavanja, već i po pokazateljima obiteljskog nasilja te se reflektira i na percepciju žene u društvu.

Nakon konferencije za novinare, održana je 6. Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije na kojoj je usvojen Operativni plan djelovanja za 2014. te Financijsko izvješće za proteklu godinu.