19.02.19. u 14:18

Istarski župan primio predsjednicu kluba BPW-a Pula Alidu Perkov

Istarski župan Flego danas je u sjedištu Istarske županije u Puli primio dugogodišnju predsjednicu kluba BPW-a Alidu Perkov. Perkov u uvodnom je dijelu susreta poklonila županu svoju nedavno objavljenu knjigu „Utjecaj državnih institucija na preobrazbu istarskog gospodarstva – počeci od 1850. – do 1918.“

„Knjiga dokazuje tezu da se istarsko gospodarstvo ne bi tako dinamički kretalo kad da nije bilo i da nema utjecaja institucija. Ono se danas razvija na temeljima institucionalne podrške industrijske preobrazbe koja je započela davne 1850. godine Svaku postavku koju sam navela, potkrijepila sam dokazima. Na istarsko gospodarstvo utjecalo je svako razdoblje, ekonomija i politika tog određenog vremena.“ istaknula je Perkov.

Župan Flego zahvalio se na poklonu i iskoristio priliku osvrnuti se na skorašnje obilježavanje 18. obljetnice prvog hrvatskog kluba BPW Pula. Business and Professional Women je kao nevladina međunarodna organizacija osnovana 1931. godine u Genevi, s federacijama i afilijacijama u 112 zemalja svijeta, te ima konzultativan status prve kategorije u tijelima UN.

BPW Pula osnovan je 2001. godine kao prva udruga takvog tipa u Hrvatskoj i na području jugoistočne Europe. Broji dvjestotinjak članica i prijatelja na području Istarske županije i diljem Hrvatske provodeći osnovni program kluba u svojstvu poslovnog informiranja, educiranja i lobiranja ženskog poduzetništva.

Istarski se župan još jedanput zahvalio na knjizi s posvetom, potvrdio da BPW Pula i žensko poduzetništvo imaju snažnu podršku Istarske županije te zaželio predsjednici još puno uspješnih godina na čelu Kluba.