03.08.18. u 12:41

Najavljen 6. Mimohod branitelja Istarske županije

U povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u nedjelju, 5. kolovoza održat će se 6. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije, u Puli. Program mimohoda predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli, na kojoj su prisustvovali istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić te članovi organizacijskog odbora Roberto Fabris, Ante Kovačević, Ivica Lerotić, Zdenko Požgajn i Vinko Knez.

Mimohodom će se, kazao je župan Flego, odaslati poruka zajedništva i zahvale svim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima te svima koji su na bilo koji način bili u Domovinskom ratu.

„Zbog toga mi svake godine sudjelujemo ne samo na mimohodu, već i na svim događajima kojima obilježavamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ponosan što ćemo i ove godine tu poruku zajedništva, zahvale i poštovanja poslati ovdje iz Pule“, naglasio je istarski župan ujedno čestitavši svim građanima nadolazeći državni blagdan.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić osvrnuo se na sam program mimohoda, koji će započeti misom u Katedrali, uslijedit će polaganje vijenaca na Gradskom groblju i u parku Franje Josipa iz kojeg će potom i krenuti mimohod. Prema njegovim riječima, očekuje se će preko tisuću učesnika.

Zadovoljstvo i ponos što se u najvećem istarskom gradu održava centralni događaj povodom 5. kolovoza za našu regiju izrazio je i gradonačelnik Miletić:

„Nakon pet godina odlične suradnje i ove godine imat ćemo dostojanstveni mimohod kako bi na pravi način iskazali zahvalnost prije svega onima koji su nažalost izgubili svoj život ili bili ranjeni tijekom Domovinskog rata, kao i obiteljima poginulih branitelja. Osobno želim zahvaliti svim udrugama koje sudjeluju u organizaciji mimohoda i popratnih aktivnosti, kao i svim uključenim javnim službama“.

PROGRAM

Nedjelja, 5. kolovoza 2018. godine

8:00 - Misa u Katedrali

9:00 - Polaganje vijenaca na Centralnom križu i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

9:30 - Polaganje vijenaca u parku Franje Josipa i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

10:00 - Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice, uz Valerijin park, nadalje Istarskom ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma hrvatskih branitelja.

10:30 - Kratak program u Domu hrvatskih branitelja

11:30 - Otvaranje izložbe pod nazivom „KRVATSKA“