03.03.16. u 15:20

Župan Flego posjetio tvornicu stakla Duran d.d.

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetili su danas tvornicu stakla Duran d.d., u Puli. Tom su prilikom, održali sastanak s upravom, na čelu s izvršnom direktoricom Davorkom Bilić i tehničkim direktorom Olegom Tognonom koji su im predstavili rad tvornice, a potom su obišli i pogone.

Prema riječima direktorice Bilić, Duran d.d. jedan je od svega nekoliko svjetskih industrijskih proizvođača tehničkog borosilikatnog stakla gdje se kompleksni proizvodi visokih tehničkih zahtjeva proizvode znanjem i umijećem majstora staklara, dakle s puno ručnog rada.

„Takvi proizvodi visoke kvalitete posebno su cijenjeni i postižu višestruko veće cijene na tržištu od staklenih artikala proizvedenih na automatskim linijama. Ručno puhani artikli iz Pule predstavljaju sam svjetski vrh za ovakvu vrstu proizvodnje i referentno su mjerilo kvalitete koju konkurencija do danas nije uspjela dostići“, kazala je Bilić dodajući kako tvornica zapošljava oko 220-230 radnika, a ukupan prihod u 2015. godini iznosio je 89 milijuna kuna.

Župan Flego istaknuo je kako je tvornica Duran d.d. sjajan primjer tvrtke koje se nakon restrukturiranja pozicionirala na svjetsko tržište te je čestitao upravi i djelatnicima na 60 godina postojanja.

„Tvornica posluje u skladu s najvišim standardima održivog razvoja, a izvozi 98% svojih proizvoda što dovoljno govori o razini kvalitete i konkurentnosti njihovih proizvoda“, naglasio je župan Flego dodajući kako nam je potrebno više takvih proizvodnih djelatnosti.