03.03.16. u 14:25

Održan prijem povodom Dana civilne zaštite

U prostorijama Komunalne palače Grada Pule, danas je održan svečani prijem povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, a na kojem su se okupili brojni gosti iz područja civilne zaštite, te predstavnici susjednih zemalja, Italije i Slovenije.

Okupljenima se obratio istarski župan Valter Flego čestitavši svim pripadnicima civilne zaštite njihov dan.

 „Ono najvažnije je da Istarska županija ima stabilan i siguran sustav civilne zaštite zahvaljujući svima vama. Zajedničkim trudom i angažmanom naš sustav funkcionira besprijekorno i zato se naši građani, ali i gosti mogu osjećati sigurno“, naglasio je župan Flego dodajući kako su za Istru, kao turističku regiju, pitanje i percepcija sigurnosti izuzetno važni jer će kod mnogih turista upravo to biti odlučujuća karika kod odabira destinacije.

Gradonačelnik Miletić pridružio se čestitkama te je zahvalio svim pripadnicima civilne zaštite na suradnji i zajedništvu budući da je to jedini način na koji se postiže efikasnost.

„Pred nama su brojni izazovi, svjedočimo migrantskoj krizi koja nagriza temelje ujedinjene Europe i stoga je svakoj lokalnoj zajednici izuzetno potrebna pomoć i snaga civilne zaštite. Osjećaj sigurnosti koji je prisutan kod naših građana, ali i turista, možemo zahvaliti upravo sustavu zaštite i spašavanja“, zaključio je pulski gradonačelnik.

Prisutne je pozdravio i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije Dino Kozlevac, koji je kazao kako je sustav civilne zaštite primjereno organiziran zahvaljujući podršci jedinica lokalne i regionalne samouprave na području Istarske županije te su ga tijela odgovorna za funkcioniranje sustava ocijenila kao jednim od boljih u Hrvatskoj.

Civilna zaštita u svijetu i u Hrvatskoj oblik je organiziranja, pripremanja i sudjelovanja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinica lokalne samouprave i uprave radi zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša, dok su zadaće civilne zaštite prvenstveno socijalne i civilne naravi.