03.03.16. u 11:12

Objavljen Javni poziv za prijavu projekata za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2016. godinu

Istarska županija objavila je danas Javni poziv za prijavu projekata za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2016. godinu.

Financijska sredstva dodijelit će se za realizaciju četiri mjere: 1. Potpore za početak poslovanja – samozapošljavanje, 2. Potpore za ulaganje u standarde kvalitete, 3. Potpore za nabavu  nove opreme i 4. Sufinanciranje energetskih pregleda i energetskog certificiranja zgrada i građevina u vlasništvu malih i srednjih poduzeća te obrtima.

Korisnici mjera iz ovog Programa mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije.

Ukupan fond raspoloživih sredstava za dodjelu potpora iznosi 500.000,00 kn; a dodjeljivat će se prema uvjetima navedenim u Javnom pozivu. Javni poziv je objavljen na službenim internet stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava planiranih u Proračunu Istarske županije za 2016. godinu, a najdulje do 30. studenog 2016. godine.

Obrasci za prijavu na Javni poziv mogu se preuzeti u Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo ili sa službenih Internet stranica Istarske županije www.istra-istria.hr