10.03.16. u 14:08

Predstavljena nova mobilna aplikacija „Gourmet&Wine Lovers“

U izložbeno-galerijskom prostoru Sveta srca, u Puli, danas je predstavljena nova mobilna aplikacija „Gourmet&Wine Lovers“, koja će na jednostavan način budućim korisnicima približiti vrhunsku gourmet ponudu Istre. Time je TZ Istarske županije nastojala selektirati, obraditi te na poseban način prezentirati sadržaje kojima Istra raspolaže u segmentu enogastronomije.

„Želimo li pratiti digitalne trendove, moramo se konstantno prilagođavati i modernizirati, a upravo to činimo i ovom aplikacijom. Ona na inovativan način dodatno promovira našu Istru i njezinu ponudu te omogućuje turistima još jedan alat za istraživanje destinacije“, kazao je prilikom predstavljanja aplikacije istarski župan Valter Flego dodajući kako su upravo ti naši autohtoni proizvodi ono po čemu smo nadaleko poznati.

„Izradom aplikacije ovakvog tipa pokazujemo da držimo korak s vremenom u kojem živimo. To je put koji moramo razvijati i dalje kako bi obogaćivali našu turističku ponudu te gostu uvijek ponudili nešto više“, zaključio je župan Flego.

O samoj aplikaciji govorio je direktor TZ-a Denis Ivošević kazavši kako je ideja nastala 2014. godine s ciljem kreiranja alata za promociju destinacije Istre i njenih mikrodestinacija.

„Uz najbolje sadržaje kojima Istra raspolaže u segmentu enogastronomije, nova aplikacija nudi i dvadesetak TOP gourmet itinerara kreiranih da bi naše posjetitelje inspirirali na dodatne istarske doživljaje“, pojasnio je Ivošević.

Kako bi se olakšalo istraživanje, Istra je podijeljena u šest manjih područja (klastera), a u svakom je klasteru kreiran po jedan ili više itinerara koji povezuju najznačajnija Gourmet&Wine mjesta u tom klasteru.

Aplikacija je dostupna na 4 jezika: hrvatski, engleski, talijanski i njemački.