16.03.16. u 15:08

Nastavak dobre suradnje s albanskom zajednicom

Istarski župan Valter Flego danas se, u sjedištu Istarske županije, u Puli, sastao s novoizabranim predstavnicima vijeća i zajednica Albanaca u Istarskoj županiji. Sastanku su prisustvovali i zamjenica župana Giuseppina Rajko te načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo iznimno dobrom suradnjom albanske zajednice sa Županijom te istarskim gradovima i općinama. Iskazana je i obostrana želja da se tim smjerom nastavi i u budućnosti.

„Tolerancija različitosti, dijalog i suradnja temelj su života cjelokupnog društva te predstavljaju tlo na kojem rastu ljudska prava i slobode. I s ponosom možemo reći da je Istra prostor na kojem ljudi stoljećima žive zajedno u različitosti“, naglasio je župan Flego.

Uz teme iz svakodnevnog života, razgovaralo se i o problemu nedostatka radne snage u ugostiteljstvu i radnih dozvola za strance. Također, dogovoreno je da će se albanska zajednica aktivno uključiti u pojedine projekte koje Županija provodi, a od interesa su i za albansku zajednicu.