27.01.16. u 15:54

Župan Flego primio istaknutog književnika Milana Rakovca

Istarski župan Valter Flego i pročelnik za kulturu Vladimir Torbica primili su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, jednog od najvažnijih istarskih književnika Milana Rakovca povodom objavljivanja opusa njegovog pedesetogodišnjeg rada „Izabrana djela“.

Župan Flego se tom prilikom zahvalio gospodinu Rakovcu na iznimnom doprinosu istarskoj kulturi kazavši kako su „Izabrana djela“ vrijedna zbirka koju jedva čeka pročitati. Župana Flega je zanimao sam proces koji je prethodio tiskanju ovih četiri knjiga, sačinjenih od raznovrsnih djela, poezije, beletristike i popularne znanosti. Za „Izabrana djela“ trebalo mu je, kaže Rakovac, punih 5 godina, s obzirom da je 90 posto njegovog rada nastalo prije ere računala. Veliki dio materijala je, dakle, trebalo digitalizirati što je bio zahtjevan posao.

Prilikom susreta razgovaralo se i o Istarskoj kulturnoj strategiji do 2020. godine te kulturi općenito, a i o budućim planovima samog književnika. Naime, on je najavio pisanje elaborata s konkretnim prijedlozima smjera razvoja kulture u Istri kojeg će u dogledno vrijeme predstaviti Istarskoj županiji.

Na samome kraju, gospodin Rakovac se zahvalio županu Flegu na dosadašnjoj podršci njegovom radu te mu je u znak zahvalnosti uručio svezak „Izabrana djela“.