28.07.15. u 13:03

Župan Flego održao sastanak s predstavnicima Obrtničke komore

Istarski župan Valter Flego danas je u sjedištu Istarske županije, u Puli, održao sastanak s predstavnicima Obrtničke Komore Istarske županije, tajnikom Erosom Sorićem, predsjednikom Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije Dušanom Černjulom, te predsjednikom Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije Robertom Momićem. 

Kako je na samome početku kazao istarski župan, redoviti radni sastanci ovog tipa su važni kako bi se zajedničkim snagama pružila potpora istarskim obrtnicima, posebice u ovim otežanim uvjetima poslovanja. Pritom, župan je posjetio na cijeli set konkretnih mjera i programa koje je inicirao upravo s ciljem pomoći istarskom gospodarstvu.

„Zahvaljujući gospodarskim mjerama koje provodimo, nezaposlenost u Istri je u protekle dvije godine pala za čak 31,8%, rekorderi smo po udjelu malih poduzeća, a i kvaliteta poslovnog sektora najbolja je u Istarskoj županiji“, naglasio je župan Flego.

 Sorić i Černjul osvrnuli su na rad ugostitelja te aktivnosti vezane uz nastup na ovogodišnjem Jesenskom sajmu u Klagenfurtu „KLAGENFURT HERBSTMESSE 2015.“, koji se održava od 16. do 20. rujna. Obrtnička komora Istarske županije nastupila je putem Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika na tom sajmu 2013. godine predstavivši se bogatom enogastronomskom ponudom Istre. Župan Flego je pozdravio napore oko organizacije ovogodišnjeg odlaska u Austriju naglasivši kako je riječ o odličnoj promociji ponajboljeg iz Istre. Govoreći o budućim sajmovima na kojim bi se Obrtnička komora mogla predstaviti, župan je složan s inicijativom da se izradi točan plan nastupa kako bi se sukladno njime moglo aplicirati na sredstva vanjskih fondova.

Tajnik Obrtničke komore Sorić govorio je i o nadolazećem, 18. po redu, Obrtničkom sajmu Istre, koji će se održati od 8. do 11. listopade 2015. godine u Puli, te je zahvalio Istarskoj županiji na pomoći oko organizacije. Najavio je i kako je intencija spomenuti sajam u dogledno vrijeme pripojiti s onim Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Pula kako bi se postigla veća sinergija.

Novoizabrani predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić je župana Flegu, pak, upoznao s nizom zakonskih promjena koje su nastupile ulaskom Hrvatske u EU, a kojima se istarski ribari moraju prilagoditi.