01.04.15. u 12:30

Otvoren Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije otvorila je jučer prostore Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama u zgradi Doma zdravlja, u Pazinu. Svečanosti su se odazvali gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Istarske županije Davorka Maras Tkačuk i brojni drugi uzvanici, donatori, korisnici i njihovi roditelji.

Tom su prigodom predstavnici Grada Pazina i Istarske županije uputili riječi podrške Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom IŽ u naporima da se za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu otvori poludnevni boravak u kojemu će svakodnevno i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Predsjednik Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom IŽ Ozren Catela rekao je kako je pazinski poludnevni boravak šesti u Istri te da to nema niti jedna hrvatska županija.

Inače, program poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama provodi se u partnerstvu Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Grada Pazina, Grada Buzeta i Centra za socijalnu skrb Pazin.

Poludnevni boravak u Pazinu provodi aktivnosti u sklopu trogodišnjeg projekta „Poludnevni boravci za osobe s intelektualnim teškoćama u Buzetu i Pazinu“, kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a sufinanciraju Istarska županija i Grad Pazin. Cilj projekta je prevenirati institucionalizaciju i povećati kvalitetu života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama na području Pazina i Buzeta te okolnih općina.

U poludnevnom boravku za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama svakodnevno se provode: kreativne, rekreativne, radno-okupacijske, socijalizacijske i edukativne aktivnosti pod vodstvom dviju izvoditeljica Petre Ferenčić i Marijane Vrbica.