27.02.15. u 15:27

Poslovni uzlet za istarske poduzetnike

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u Puli, danas se održava edukativna radionica “Poslovni uzlet grada Pule“, a čijem su otvorenju prisustvovali mnogi istarski poduzetnici te predstavnici domaćina Grada Pule i Istarske županije.

Istarski župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo što se ovakva manifestacija održava u Puli te što će istarski poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi imati priliku steći dodatna stručna znanja kojima će unaprijediti svoje poslovanje te usavršiti svoje vještine.

„Ovakvi skupovi prilika su za poslovno educiranje, upoznavanje novih potencijalnih poslovnih suradnika i ostvarivanje novih kontakata kako bi naše gospodarstvo bilo još uspješnije i konkurentnije“, naglasio je župan Flego dodajući kako poslovnu snagu Istre čine upravo mala i srednja poduzeća.

„Kvaliteta poslovnog sektora najbolja je u Istarskoj županiji, u kojoj je i turistički sektor razvijeniji od svih županija što je potvrda da radimo dobar posao u Istarskoj županiji. Također, drugi najviši BDP po stanovniku, kao izravni pokazatelj gospodarske razvijenosti potvrđuje epitet Istarske županije kao druge najrazvijenije regije u Hrvatskoj“, rekao je župan pritom napomenuvši kako je Županija aktivan sudionik takvih politika i posebne napore čini u smislu davanja poticaja gospodarstvu, osobito u proizvodnji i izvozu, te u malom i srednjem poduzetništvu.

Projekt Poslovnog dnevnika „Poslovni uzet“ pokrenut je početkom 2014. godine u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s partnerima. Osnovna ideja projekta je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih  malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj.