20.02.15. u 10:51

Čak 239 prijava na novi natječaj u sklopu projekta „Moj prvi posao“

Istarska županija objavila je novi javni poziv u sklopu projekta „Moj prvi posao“ na koji je pristiglo čak 239 prijava za 20 radnih mjesta. Javni poziv, čiji je cilj zapošljavanje vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, istekao je zaključno s 14. veljače 2015. godine.

Najveći interes iskazan je za Službu za unutarnju reviziju gdje se na jedno radno mjesto javilo  47 kandidata, te za Upravni odjel za gospodarstvo gdje se na jedno radno mjesto prijavilo 45 kandidata. Ukupno trinaest upravnih odjela i odsjeka tražilo je vježbenike, a brojne prijave pristigle su i za radno mjesto viši/a stručni/a suradnik/ca za međunarodne projekte u Upravnom odjelu za turizam, koji je tražio pet izvršitelja, po jednog za Poreč i Pazin i tri za Pulu.

Tijekom ožujka, kandidati čije su prijave zadovoljile uvjetima javnog poziva, bit će pozvani na razgovor. Nakon što Istarska županija od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobije obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva, polaznici stručnog osposobljavanja počinju s radom u roku od 8 dana, od primitka iste.

Podsjetimo, Istarska županija je pokrenula projekt „Moj prvi posao“ s ciljem zapošljavanja vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. 30. siječnja 2015. godine raspisala je novi javni poziv za zapošljavanje vježbenika kojima se želi omogućiti da uz rad s mentorom, kroz godinu dana steknu iskustvo samostalnog obavljanja pojedinih poslova. Navedeno iskustvo pružit će im komparativnu prednost na tržištu rada prilikom prijave za neke slične pozicije. Ujedno to im je izvrsna prilika da praktičkim radom prošire teorijsko znanje koje su stekli tijekom dosadašnjeg školovanja, kao i da se upoznaju s radom Županije i svih ostalih povezanih subjekata. Cilj stručnog osposobljavanja je jačanje zapošljivosti te stjecanje znanja i vještina potrebnih u poslovnom svijetu.