19.12.14. u 15:55

Održan tradicionalni božićno-novogodišnji prijem Istarske županije i Grada Pule

Istarska županija i Grad Pula danas su, u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, u Puli, održale tradicionalni prijem povodom predstojećih blagdana. Među uzvanicima su se našli gradonačelnici istarskih gradova, djelatnici gradskih uprava i županije, poduzetnici i mnogi drugi, a njih je svojim nastupima zabavljao mješoviti zbor KUD-a Matko Brajša Rašan.

Obraćajući se brojnim gostima, istarski župan Valter Flego osvrnuo se na 2014. godinu rekavši kako je bila zaista izazovna. Ipak, Istarska županija ostala je nadprosječna po pitanju ulaganja, smanjenja broja nezaposlenosti, ali i po transparentnosti poslovanja županijske uprave koja je uštedjela preko 10 milijuna kuna, velikim dijelom i smanjenjem plaća zaposlenika.

„Želio bih zahvaliti svima koji su na smanjenje plaća reagirali još boljim i upornijim radom, koji se nisu žalili, već su ponosni što su dio odgovorne, transparentne i dostupne javne uprave“, istaknuo je Flego.

Župan Flego spomenuo je i pozitivne turističke rezultate koje nije bilo lako ostvariti u prevrtljivoj 2014. godini, te izrazio želju da Istra i sljedeće godine nastavi raditi kao i dosad. Nazočnima je za kraj priopćio radosnu vijest kako je projekt izgradnje OB Pula napokon dobio izvođača radova, te da se može početi s izgradnjom. Ovu vijest Flego je nazvao svojim „najljepšim Božićnim poklonom“.

Okupljene je pozdravio pulski gradonačelnik Boris Miletić koji se najprije zahvalio svim poduzetnicima, onima koji rade u privatnom sektoru i investiraju svoj novac u Pulu i Istru. Gradonačelnik se kratko osvrnuo na godinu koja će uskoro biti iza nas, te spomenuo neke od važnijih projekata koji su uspješno završeni u 2014. godini.

„Znam da je ponekad teško vidjeti rezultate radova koji se odvijaju pod zemljom, ali projekt obnove pulske kanalizacije zahtijevao je mnogo rada i truda. Veoma sam ponosan što smo taj projekt odradili kvalitetno i u zadanom roku, a uskoro ćemo završiti i s plinofikacijom Pule čime ćemo našim sugrađanima omogućiti jeftiniji i prirodniji energent“, rekao je gradonačelnik Miletić. Spomenuo je i brojna kulturna događanja tijekom cijele godine, usvajanje prostornih planova koji su bili ključni za daljnji razvoj te zaključio kako itekako imamo razloga za optimizam u nadolazećoj godini.