10.07.12. u 15:18

Svečano potpisivanje Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći za pripremu razvojnih projekata

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, župan Istarske županije Ivan Jakovčić i direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti potpisali su danas  (10. srpnja 2012. godine) u  Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Sporazume za projekte javne, poslovne, turističke i kulturne infrastrukture. Riječ je o sporazumima kojima je odobrena tehnička pomoć za pripremu razvojnih projekata, prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini.

Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini osmišljen je kao potpora razvojnim projektima jedinicama lokalne i regionalne samouprave, te drugim gospodarskim subjektima iz potpomognutih područja Republike Hrvatske.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za ovaj je program izdvojilo 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 2012. godinu. Program ima četiri potprograma – Priprema regionalnih razvojnih projekata, Priprema lokalnih razvojnih projekata na potpomognutim područjima, Sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz EU fondova, te Priprema nacionalnih strateških projekata.

Od ukupno 32 razvojna projekta u Republici Hrvatskoj, Istarska županija je korisnik tehničke pomoći za 3 projekta: Tehnološki park Istra, Bolnica Martin Horvat Rovinj i Centar novih tehnologija Vidikovac.