05.07.12. u 14:40

Ekonomski eksperti iz jugoistočne i srednje Europe - afirmativno o putu izlaska iz krize

Na tradicionalnom Međunarodnom poslovnom forumu "Regionalna privredna saradnja i ekonomski razvoj", što se održava u Sarajevu, u ime Istarske županije sudjeluje zamjenik župana Vedran Grubišić. Domaćin Poslovnog foruma je Vanjskotrgovinska komora (VTK) Bosne i Hercegovine, a organizator je Direkcija Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope – Zenica.

Forum je značajna gospodarska manifestacija, na kojoj sudjeluje oko 200 uglednih menadžera, znanstvenika i ekonomskih eksperata iz jugoistočne i srednje Europe. Najviše se razgovaralo o aktualnom stanju u gospodarstvu i iznalaženju putova izlaska iz krize.

"Bez obzira na sve napore koje jedna zemlja ulaže u rješenje ovog problema, bez regionalnog povezivanja nije se moguće ekonomski razvijati, a pogotovo za zemlje bivše Jugoslavije koje su nekada imale jedinstven ekonomski prostor"- rekao je Igor Gavran, projekt menadžer VTK BiH.

Na Poslovnom forumu, na  kojem sudjeluju predstavnici 20-tak europskih  država, bit će, po 22. put, izabrani najbolji menedžeri godine jugoistočne i srednje Europe. Podsjetimo, prošle je godine  Puljanin Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj, osvojio  titulu «Šampion biznisa».