22.04.11. u 11:42

Pula: 3. Gospodarski forum Istre – 27. travnja 2011

U četvrtak, 21. travnja 2011. godine, u sjedištu Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., direktor IDA-e Darko Lorencin predstavio je program 3. Gospodarskog foruma Istre.

U organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., u srijedu, 27. travnja 2011. godine, s početkom u 10 sati, u pulskom hotelu Histria  održat će se  3. Gospodarski forum Istre. 

Skupu će prisustvovati 300-injak gospodarstvenika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnika regija s kojima surađuje Istarska županija. Tema III. Gospodarskog foruma Istre bit će investicije.

Prezentaciju „Znanstveno istraživanje: proces, projekt, produkt“ održat će prof. dr. Miroslav Radman, o temi „Istra – kako razviti scenarije razvoja“ govorit će g. Edvin Jurin, a prezentaciju o investicijama u RH održat će g. Domagoj Ivan Milošević, potpredsjednik Vlade RH.

U drugom dijelu Foruma, o temi „Investicije i programi Istarske županije“, govorit će predstavnici Istarske županije. Prezentaciju „Uloga HAMAG-a u razvoju poduzetništva“, održat će predsjednik Uprave HAMAG-a, g. Tomislav Kovačević, a o temi „Mogućnosti izravnih financiranja za poduzetnike iz fondova EU“ govorit će gđa. Marija Rajaković, načelnica Uprave za OP Regionalnu konkurentnost pri MINGORP-u. O uvjetima i načinima financiranja EE i OIE, govorit će g. Marko Karan s Energetskog instituta Hrvoje Požar, a posljednja prezentacija dana bit će „Intelektualno vlasništvo - Zašto štititi i kako ga koristiti?“ g. Igora Bošnjakovića, predstavnika Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH.    

Forum je namijenjen predstavnicima velikih, srednjih i malih tvrtki te obrtnicima s područja Istarske županije.