18.03.11. u 10:33

Odabrani kontrolori za popis stanovništva, od 1. do 28. travnja 2011. godine

Temeljem Javnog poziva za prijavu, od 18.  veljače 2011. godine,  Zaključkom Popisnog povjerenstva Istarske županije, a na prijedlog popisnih ispostava, odabrani su kontrolori za provođenje  popisa stanovništva,  od 01. do 28. travnja 2011. godine.

Navedeni je Zaključak dostupan  na službenim web stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr i web stranicama Popisnih ispostava, a sve će odabrane kontrolore o njihovom odabiru telefonski obavijestiti popisne ispostave gradova. Edukacijski postupak za obuku kontrolora počinje u ponedjeljak, 21. ožujka i trajat će do četvrtka 24. ožujka 2011. godine. 

Po Javnom je pozivu  odabrano 103 kontrolora. Nakon ispunjavanja prijava i potrebnih formulara, cjelokupna je dokumentacija proslijeđena u Zagreb, Državnom zavodu za statistiku,  gdje je izvršena prethodna provjera putem optičkog čitača, te je u startu eliminiran dio kandidata zbog teško čitljivog rukopisa. Prilikom odabira kandidata za kontrolore, uz zadovoljavanje osnovnih uvjeta natječaja, odlučeno je da prednost imaju kandidati s iskustvom, odnosno oni kandidati koji su već sudjelovali u prethodnim popisima stanovništva. 

Popis odabranih popisivača bit će objavljen na spomenutim stranicama, 22. ožujka 2011. godine. 

Popis kontrolora možete pogledati ovdje.